Екстремно Volvo V40 от Heico Sportiv

Ако смятате, че автомобилите на Volvo са леко скучни, то произведенията на тунинг ателието Heico Sportiv със сигурност ще ви накарат да се замислите. Компанията специализирана в доработката на коли от шведската марка представи своя най-нов проект – T5 HPC, претворил модела V40 Cross Country в безкомпромисна спортна машина, която спокойно може да се конкурира с изявени „бегачки“ като Mercedes A45 AMG, BMW M135i xDrive и Audi S3 Sportsback.

Volvo V40 T5 HPC разполага с 5-цилиндров 2.5-литров двигател с турбокомпресор и мощност от 320кс. За да оптимизират параметрите на двигателя, инженерите на Heico са преработили изпускателната система, всмукателите, турбото и интеркулера. Интересното е, че мощността на возилото може да бъде увеличена за кратко от водача до 350кс. и 510Нм., чрез специален бутон. Така, шведското возило ускорява от 0 до 100км/ч. за 5.6 секунди, като достига максимална скорост от 265км/ч.

Стилистите на Heico Sportiv също са „пипнали“ подобаващо външния вид на V40 T5 HPC. Автомобилът е получил цялостен по-спортен бодикит, ярко крещащ цвят и уникални олекотени джанти с размер от 19 инча. В интериорът намираме спортни Recaro седалки обшити в кожа, алимуниеви педали и спортен волан комбиниращ кожа и алкантара.

За да се справи с нарасналата мощност, доработеното Volvo е оборудвано със спортно окачване, понижаващо клиренса с 30мм., както и с нова спирачна система с 6-бутални апарати. Засега от Heico Sportiv не планират масовото производство на T5 HPC, но отделни компоненти от пакета ще могат да бъдат поръчвани, включително двигателната доработка.

popup content