Повече конски сили за Audi RS6 Avant

Безспорно Audi RS6 Avant е един от най-екстремните комби автомобили на пазара със своите 560кс., чудовищен въртящ момент и ускорение от 0 до 100км/ч. за под 4 секунди. Истинско забавление за семейните мъже (и не само)! Макар и с впечатляващи данни, немското бижу често се превръща в база за експерименти от страна на знайни и незнайни тунери от цял свят, решени да „изстискат“ максимално V8 двигателя. Поредното доказателство идва от германската тунинг фирма Abt Sportsline, която показа най-новия си перформънс пакет за RS6 Avant, предлагащ повече мощност, изразяваща се в дяволските 666кс.

От Abt са преценили, че външността на „семейното“ комби е повече от въздействаща, затова намесата им по бодикита се изчерпва само с поставянето на карбонови капаци на страничните огледала. Тунерите са добавили и спортна изпускателна система, а промените в интериора са също толкова скромни – специални плафони с логото на компанията (прожектира се при отваряне на вратите в стил „Батман“) и брандирани стелки.

По съществени са промените под капака, където работи 4.0-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Неговите стандартни 560кс. са увеличени до 666кс. чрез препрограмиране на управляващата електроника, а въртящия момент нараства до 830Нм. Така доработеното от Abt Sportsline Audi RS6 Avant постига ускорение от 0 до 100км/ч. за 3.8 секунди, а максималната скорост достига 300км/ч.

popup content