Brabus с ексклузивен тунинг пакет за новия S-Class

Немското тунинг ателие Brabus, специализирано в доработката на Mercedes-Benz представи своите първи перформънс програми за новия S-Class (W222). Доработките включват, както променена външност, така и сериозни преработки на някой от двигателите на лимузината, като при най-екстремната програма, мощността достига до 730кс.

Тунинг пакетът за новия S-Class разполага с нов бодикит, излъчващ повече динамика и съвсем неприкрита агресия в най-добрите традиции на Brabus. Освен това лимузината може да се оборудва и със спортна изпускателна система с променливи нива на звука – Sport и Coming Home, снижено с 15мм. окачване и индивидуализиран салон. Специалистите на тунинг ателието са „пипнали“ и мултимедийната система, а застрашителният вид на возилото е завършен от уникалните Brabus джанти с размер от 19 до 21-инча.

Разбира се тунерите обръщат подобаващо внимание и на двигателната доработка на новия S-Class. Програмата на Brabus се спира върху модификациите S500 и S63 AMG. Първата разполага с 4.7-литров V8 агрегат, чиято мощност е увеличена до 520кс. и 820Нм. въртящ момент. Така преработеният S500 ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 4.2 секунди, а максималната скорост може да бъде ограничена според предпочитанията (и възможностите) на клиента на 250, 275 или 300км/ч.

Най-ексклузивната модификация S63 AMG, която разполага с V8 би-турбо мотор със серийните 585кс. и 900Нм. въртящ момент се предлага с две нива на доработка. При първото мощността достига до 650кс. и 1000Нм., а второто ниво си е истинска „игра за напреднали“ – 730кс. и електронно ограничен на 1063Нм максимален въртящ момент (все пак капацитетът на серийната трансмисия не е безкраен). За да постигнат тези данни от Brabus подменят турбините и изпускателната система и преработват системата за впръскване на гориво. В резултат тунингованият S63 AMG се изстрелва до максимална скорост от 325км/ч., където отново се включва електронното ограничение (какво ли би било без него?!).

popup content