Mercedes SLS AMG по датски

С какво е известна Дания? С конструкторите LEGO или приказките на Ханс Кристиан Андерсен... Да, може би има още редица неща, които датчаните са дали на света, но когато става въпрос за автомобили и тунинг не можем да подминем датското перформънс ателие Kleemann, чийто творения на базата на Mercedes и неговите AMG-версии могат да съперничат по бруталност единствено с хард разработките на Brabus.

Kleemann определено имат афинитет към щутгартската продукция и не се свенят, дори, когато тя е минала през ръцете на „придворното“ тунинг ателие AMG. Най-новата разработка на датчаните включва именно флагмана на Mercedes AMG-гамата – суперкара SLS. Тунерите повишават мощността на 6.3-литровия V8 агрегат, с близо 200кс., по запазената за тях схема - добавяйки алуминиев механичен компресор и спортна изпускателна система от неръждаема стомана. В резултат Kleemann-ският SLS развива 770кс. и 845Нм. въртящ момент, които са достатъчни ускорението от 0 до 100км/ч. да става за едва 3.3 секунди, като максималната скорост е увеличена на 356км/ч.

Kleemann не спират дотук, добавяйки още редица глезотийки към перформънс пакета. Сред най-интересните е дистанционно регулируемият клапан на изпускателната система, който може да променя звука на колата от състезателен и гърмящ на тих и ненатрапчив. И то само с едно копче...

popup content