Едно различно шведско комби

Забравете за скучноватите модели на Volvo от миналото. Днес шведската компания гради нов имидж, залагайки на повече ексклузивност в своите автомобили, a верен помощник в начинанието е компанията Polestar – официален партньор на Volvo в областта на тунинга и състезателните коли,

Последният „плод“ на тази дружба е V60 Polestar – комби с 350кс., което ускорява от 0 до 100км/ч. за под 5 секунди. Това определено може да ви развълнува!

Технологично Volvo V60 Polestar е идентичен със седана S60 Polestar, който бе представен през май. Комбито разполага с 3.0-литров 6-цилиндров редови турбо-двигател, който развива максимална мощност от 350кс. при 5700об/мин. Въртящият момент пък достига 500Нм., достъпни между 2800 и 4750об/мин. Впечатляващите данни позволяват на тежащото близо 2 тона возило да направи спринт от 0 до 100км/ч. за 4.9 секунди, като максималната скорост е електронно ограничена на 250км/ч.

Тунингованото V60 разполага с 6-степенна автоматична скоростна кутия с launch control, като мощността се предава към четирите колела чрез система Haldex. Външният вид на спортното комби се отличава с агресивен бодикит оптимизиращ аеродинамиката, 20-инчови джанти и уникален син цвят, характерен за продукцията на Polestar. Автомобилът е получил по-твърдо окачване - амортисьори Ohlins и 80% по-твърди пружини. Спирачната система също е оптимизирана и е на Brembo.

popup content