BMW M5 от G-Power

 

 
Известното тунинг ателие, представи първата си доработка на новото BMW  M5. Въпросните немци се славят с това, че не еднократно успяват да счупят световните рекордите за скорост. Мощността на 4,4 литровият V-образен, битурбо двигател  е напомпана от 560 на 640 конски сили а максималният въртящ момент е увеличен с цели 100Нм и сега достига 780! Премахнат е и електронният ограничител на скоростта, но това не дава голяма разлика в максималните достижения на BMW-то,което в серийния си вариант достига 305 км/ч, а сега ще развива до 310 км/ч. Ускорението на новият продукт е 3,9 секунди от 0 до 100 км/ч, а от 0 до 200 – 11,9 сек. 
 
В проекта са включени и подобрения по спирачните механизми, които са подменени с по-мощни 396 – милиметрови карбон-керамични дискове. Спортният седан е оборудван и с нови 21-инчови джанти и гуми Michelin, както и с нова спортна изпускателна система. 
 
Тунинг специалистите поясняват, че това е само началния етап от програмата касаеща новата М5-ца, като доработките ще бъдат надграждани една над друга. 
 
От компанията обявиха, че работят и върху наследника на умопомрачителния модел M5 Hurricane RR, който разполага с 800 к.с., а максималната му скорост е 372 км/ч. Къде ще бъде лимитът на новият Hurricane RR, ще разберем съвсем скоро.
 
G-Power M5 Hurricane RR
popup content