Citroen представят спортния DS4 Racing в Женева

 

 
В швейцарската столица Женева по време на ежегодният автомобилен салон, френската марка Citroen ще покаже една нетипична за тях концепция. Моделът DS  се радва на изключителна популярност на европейския пазар и французите са решили да "поразчупят" имиджа му, представяйки състезателен автомобил, обединил усилията на Citroen Racing и дизайнерският екип на марката.
 
 
 
Резултатът е безкомпромисният спортен автомобил Citroen DS4 Racing. Автомобилът е сто процентова спортна машина със снижено с 35 мм шаси, увеличена следа отпред с 55мм. и отзад със 75мм., добавяне на въздуховоди, престилка на предната броня, спойлери в долната част на купето и по-широки калници. Спирачната система е оборудвана с 4 бутални спирачни апарати и дискове с диаметър 380мм. Отличителна черта на автомобила са 19-инчовите олекотени джанти с широки гуми и уникалната боя сив мат, подчертаваща спортните линии на автомобила.
 
Инженерите на Citroen Racing, са обърнали подобаващо внимание и на двигателя. Citroen DS4 Racing разполага с 1,6-литров, бензинов двигател "изтискан" до 256кс. (160кс./литър)! Въпреки двойно увеличената мощност, емисиите на CO2 са ограничени само до 155 гр/км. 
popup content